Yeni sayı Watchmen hikayesinde Ozymandias’ın Edward Blake’i öldürdüğü sahneye bir selam çakarak başlıyor. Ardından bildiğimiz her şeyin farklı olduğunu öğreniyoruz. Meğerse Comedian’ı Dr. Manhattan kurtarmış. Geoff Johns bunu çok düşünmüş olsa gerek (!) Karakteri döndürmek için Watchmen hikayesi ile direkt oynanmış olması bende biraz hayal kırıklığı yarattı.
Edward Blake ve Ozymandias’ın kavgası ile devam ediyoruz. İkili arasında yaşanan aksiyon keyif vericiydi. Bu sefer ise camdan atılan Ozymandias oluyor ve brandanın üstüne düşüyor.
Oradan, benim bir arada görmekten en çok keyif aldığım ikili Batman ile Rorschach’a geçiyoruz. İkili beklemediğim bir sakinlikle tanışıyor. Ardından Rorschach, Batman’e Ozymandias’ın sebep olduğu patlamadan bahsediyor ve ona Kovacs’ın Günlüğü’nü veriyor. Bu arada Manson çifti kaçmayı başarıyor ve barda Joker’in adamlarını öldürüyorlar. Anlatımı yükselten panel kullanımı ve Joker göndermesi ile çok tatmin edici anlardı.
İlk sayıda Rorschach’ın siyahi olduğunu öğrenmiştik. Bu sayıda ise hakkında çok daha fazla şey öğrenemesek de en azından yüzünü görüyoruz. Karakter aynı zamanda bir bunalım içerisinde.
Watchmen’de ana hikayenin yanı sıra devam eden ve asıl hikaye ile bağlar taşıyan Tales of the Black Freighter’ı okumuştuk. Geoff Johns ise bunu gelenek haline getirerek polisiye bir hikaye tercih etmiş. Güzel de olmuş.
Tekrar Batman ile Rorschach’a geçiyoruz. Batman, Rorschach’ı kandırarak Arkham Asylum’a getiriyor. Sinyal aldığını söylüyor ve Rorschach, Dr. Manhattan’ın içeride olduğunu düşünüp giriyor ve ‘burada hepimiz deliyiz’ yazısını gördüğünde Batman tarafından kandırıldığını anlıyor ama her şey için çok geç.
Son sahnede iki Rorschach arasındaki farkı net olarak görüyoruz. Watchmen’de okuduğumuz Rorschach, değil bu tuzağa düşmek oraya Batman’i sokabilecek kapasitede biriydi. Batman’in ise bu yaptığı muhtemelen araştırma sürecinde ayak bağı olabilecek herkesi uzaklaştırma mantığı ile yapılmış bir hamle. 12 sayılık bir seriye göre hikayenin biraz yavaş ilerdiğini en basitinden 2 sayıdır dövüşen Ozymandias ve Comedian’dan anlayabiliyoruz. Bundan sonra olayların biraz daha hızlı ilerlemesi gerek.
Superman Teorisi’nden etkilenen diğer kahramanlar ise en çok merak ettiğim konulardan bir tanesi. Bu arada, Batman’de sarı logonun geri döndüğü görüyoruz. Klasikleri görmek güzel.
Serinin aylık yayın programından 2 aylık yayın programına geçmiş olmasıyla birlikte seri uzun bir süre hayatımızda olacak. Yeni duyurulan ‘No Justice’ ve ‘Age of Heroes’ gibi seriler ile birlikte Doomsday Clock’un bu serilerle etkileşime girme ihtimali heyecan verici.
Doomsday Clock #4, 28 Mart 2018’de yayınlanacak.
CADDE NOTU: 7.0/10
コメント