Video oyunları ve çizgi romanlar yıllardır iyi birer dost olmuşlardır. Birçok video oyunu ilhamını çizgi romanlardan alarak büyük başarılara imza atarken, bazı video oyunları ise külliyatlarını genişletmek amacıyla çizgi romanları kullanmıştır. Sizlere video oyunlarından esinlenen, video oyunlarının dünyasına ve karakterlerine katkıda bulunan, tek başına da ayakta durabilen bazı çizgi romanları derledik.
Injustice: Gods Among Us
Tom Taylor'ın yazıp Jheremy Raapack'in çizdiği Injustice, 2013 yapımı video oyununun öncesini konu alıyor. Hikaye, Superman’in Joker yüzünden sevdiklerini kaybettikten sonra, dünya düzenini sağlamak adına daha proaktif bir rol üstlenip bir diktatöre dönüştüğü alternatif bir evrende geçiyor. Bazı Justice League üyeleri Superman’e destek verirken, bazıları ise Batman’in önderliğinde onun karşısında yer alıyor ve çeşitli seriler ile yıllar sürecek bir macera başlıyor.
The Last of Us: American Dreams
Oyun dünyasının en önemli yapımlarından biri olan, hikayesi ile oyuncuları derinden etkileyen The Last of Us’ın, Dark Horse çatısı altında çıkış yapan bu 4 sayılık çizgi romanıyla Ellie'nin Joel ile tanışmadan önceki hayatı hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyoruz. Ellie ve Riley dostluğunun ilk aşamalarına şahit olduğumuz hikayede, karakterlerin gelişimini ve yaşadıkları dünyayı da yakından inceliyoruz. Seriyi, oyunun da yazarı olan Neil Druckman kaleme alıyor, Faith Erin Hicks resmediyor.
Assassin’s Creed: The Fall & The Chain
İlk oyundan bu yana Assassin’s Creed külliyatını çeşitli eserler ile genişletmeye çalışan Ubisoft, Cameron Stewart ve Karl Kerschl tarafından hazırlanan The Fall & The Chain grafik romanları ile birlikte bu anlayışı sürdürüyor. The Fall & The Chain, oyunlar için her ne kadar önemli bir karakter olsa da detaylı anlatılmayan Daniel Cross ve onun Assassin atası Nikolai Orelov’un geçmişini bizlere aktarıyor. Hem Assassin hem de Templer tarikatı gözünden aktarılan hikayesi, günümüz ve Rus devrimi arasında gidip gelen anlatısıyla okuyuculara klasik bir Assassin’s Creed deneyimi yaşatacak.
Dragon Age: Magekiller
Greg Rucka’nın yazdığı, Carmen Carnero’nun çizdiği Magekiller, son Dragon Age oyunu Inquisition ile aynı zaman diliminde geçiyor ve iki büyücü katilinin serüvenini konu alıyor. Tevinter liderinin, Marius ve Tessa'yı dört yüksek profilli büyücüyü ortadan kaldırmak için başkente yollamasıyla başlayan hikaye, kısa bir süre sonra farklı bir yola sapıyor ve Dragon Age: Inquisition’daki olaylara başka bir perspektiften bakmamızı sağlıyor.
Power Up
Power up, yerel bir fotokopi dükkanında çalışan, günün birinde büyük bir oyun yapımcısı olma hayalleri kuran Hugh adında bir adamı anlatıyor. Bir gün oğlu için satın aldığı eski bir oyun konsolunu çalıştırması ile bütün hayatı değişen Hugh, konsolun kendisine eski usul Power Up'lar ile muhteşem güçler verdiğini fark ediyor.
Doug Tennapel'in yazıp çizdiği Power Up, listedeki diğer çizgi romanlara kıyasla bir video oyunu uyarlaması olmasa da, oyun severlerin kesinlikle göz atması gereken bir eser.
Comments